Autovillamossági alkatrészek Autovillamossági szakszerviz Műszer gyártás, forgalmazás
RegisztrációBejelentkezés

Mercedes kategória archívuma

Autocom CDP, vagy mégsem!?

Manapság az autószerelői munka hatalmas változásokon ment keresztül. Az autók tele vannak különböző vezérlőegységekkel, melyek végtelen vezeték kötegeken, úgynevezett ”buszokon” kommunikálnak. Ezáltal a ”csak” mechanikus autószerelés, mint olyan, lassan eltűnik. Minden műhelyben felmerül az igény a diagnosztikai műszerekre…

A műszerek hamisítványainak használata súlyos büntetést akár börtönt is érhet!

(more…)

Élvezetek "ML" módra
Filed under: CarGO műhely,Mercedes

Cégünk műhelye előtt megjelent pár nappal ezelőtt egy autószállító, majd gyorsan lepakolt egy ML 320-as csodaparipát. Az autó nem indult. Kollégánk – az ügyfél kérésnek megfelelően – kiszerelte az utólagosan beszerelt riasztó berendezést, de hiába. Az autó nem indult. Majd gondoltam egyet és a már jól bevált módszer szerint hazaküldtük a Merci tulajt, hogy a pótkulcs nélkül ne jöjjön vissza.

-A másik kulcs jó volt.

Az autó elindult és ha már ezt megoldottuk, akkor ugyan csináljuk meg már az autóját, mert (az ügyfél elmondása szerint a 250 Lóerőből már csak 180 van) ezt természetesen Ő kézrátétellel megállapította.

Itt a hibakódok kiolvasása után láttuk, hogy szervi baja nem lesz az autónak és telefonos segítséget kértünk Tamás barátomtól, (Újpest Diagnosztika) aki megítélésem szerint nagy szaktudora eme nagytestű csodakocsiknak. Segítsége megoldotta a problémát. A légnyelésmérő csere után az autó ismét felébredt téli álmából. Kollégám elmondása szerint a próbaút során, Ügyfelünk -szinte kéjes mámorban vezette végig az  utat.  Majd ismét megszámolta a Lóerőket, és megvolt mind a 250.

Itt meg kell említenem, hogy ezeknél az automata gépeknél álló helyben csak 4000-ig lehet pörgetni a motort, mert az ABS-ből 0 Km/h keréksebesség jel érkezik a motorvezérlőbe és emiatt leszabályoz. Ezt az infót is a Támástól tudom.

Köszönöm Tomi.

A jó pap holtig tanul

Bevallom, mióta diagnosztikával fogalkozom, minnél többet tudok meg a dolgokról, annál többet kell tanulnom!

Kihasználva a blog oldal lehetőségeit, kérném a BMW és Mercedes diagnosztikával foglalkozó kollégák segítségét, abban, hogy a számomra ismeretlen problémákat oldjuk meg közösen. A műszerek csak eszközök, hogy közelebb – intim viszonyba kerűljünk az autóval. Az igazi tudás, az amikor tudjuk a dolgok “miért”-jét. Cégünk által forgalmazott Star Scanner készülékünk nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a Mercedes és BMW területen fogalkozó kollégáktól.

Használjuk ki közösen…

Nem titkolt szándékunk létrehozni, egy BMW és Mercedes specialistákból álló csapatot, akikre ha nem is a nap 24 órájában, de számíthatunk, hogy a cégünkhöz beérkező kérdésekre jó választ tudjunk adni. Aki szívesen csatlakozna a csapathoz, várom jelentkezését a sales@intent.hu mail címre.

Előre is köszönöm.